Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Како да одеш на гостовање вољеног клуба у Лиги Шампиона бар жив и здрав

Београд: …да ујутро пре било каквог посла попијеш једну чашу неосетљивости. Како саветујем један грчки православни Светитељ. Разлог? Покушај да бар пола планираних обавеза урадиш у Србији а да те не третирају као процедуру већ као личности и човека.

slikaОва прича је моје лично искуство у само једном дану живота у граду Београду у кога сви, зашто не знам, хрле не знајући шта их реално чека већ од када отворе очи.

Елем, кренем ти ја увече да купим другу авионску карту како би заједно ишли у Наполи 28. Новембра на утакмицу Лиге шампиона између Наполија и Црвене Звезде  и обрадујем се јер сам то и успео. Нађем веома повољан лет из Будимпеште за Бари.

Одем на спавање и почиње мој дан…који се претворио у туђи а не мој.

jutro-jeУјутро први маил који сам добио пише из авио компаније упозорење дупла резервација. На две карте исти лет је моје име а не пријатеља и то ето не може. Каже имате 24х да то решите зовући кол центар авио компаније и све ће бити решено. Хитро то и урадим и обрадује ме давно заборављено питање Како могу да вам помогнем. Супер одлично смо почели. Тек резултат сниманог разговора, за које нисам дао одобрење, је био да то помоћи значи ја њима да помогнем са 60 нових евра јер морам да откажем карту пошто не могу да будем на два седишта у исто време…рече Ајнаштјан и доби Нобела а ја мањак у новчанику. Ја им кажем рекосте како можете да ми помогнете а у ствари ми само одмажете и нисте ми ништа помогли. Прекинем разговор напишем им жалбу и позовем поново. Потрошим првих 5 минута да кренем испочетка а после десетог минута они прекидоше аутоматски у пола разговора чиме су ми већ узели 10 евра. Позовем и трећи пут и кажем дајте ми вашу колегиницу. Рекоше ми учиниће ми па ће ме звати на мобилни. Наравно није звала али су узели својих 15 евра за ћаскање.

Ајде преживим ја то он лине поништим карту опростим се са 60 евра из љубави према Звезди и позовем приватну лабораторију да чујем шта је са мојим резултатима. Они кажу слали смо вам на емаил али нисте добили. Пошаљу поново са закашњењем од 1 дан. Кад оно ја здрав, нема бактерија, а ја никад у ствари болеснији. Хвала Богу били су вируси класична београдска мутирана прехлада која те цеди само месец дана. Кажем им да је био договор да ми због узимања антибиотика јаве раније да би лекар на време могао да одлучи коју терапију да ми да. Они кажу ако нема ништа онда дају за дан а ако је ипак нека бактерија онда модам да чекам 2 дана резултате. Резултат је био да су ми дали први налаз са закашњењем јер је мој изабрани лекар отишао, а други налаз је каснио само 1 дан. Рекох им послали сте ми неупотребљиве резултате морам сам узети лек јер је здравствено стање било за хитно лечење. Нису ми се не извинили. Рекли можете ићи у другу лабораторију. Ја им кажем значи ваша процедура изнад човека. Помислим у шта смо се као друштво претворили у једну обичну процедуру. Дехуманизовано дигитално друштво.

Изађем из куће имајући као новинар одобрену посету Народној Скупштини поводом скупа о Дунавској иницијативи. Дођем тамо код обезбеђења да се пријавим а они кажу не можете ући. Нема вас на списку. Ја кажем али мене лично обавестили организатори да дођем. Не жао нам је нема вас на списку…а узгред немате ни ципеле а по кодексу Скупштине морате имати ципеле за улаз. Идите кући па се пресвуците па да видимо да уђете. Изађем напоље сретнем друга народног посланика са којим прича један други народни посланик у патикама али црним (кључна реч је боја). Вратим се назад и кажем ето видите народни посланици могу патике. Нисте ни приметили а нас за длаку фатате. Кажу, а они су недодирљиви они могу како хоће да се обуку. Опа значи кодекс понашања важи само за посебну врсту грађана а за нас обичне мора ципела.Ето дискриминације.

Побегнем ја из Скупштине одем да се мало одморим кад испред зграде нађем комшију који ме обрадује да су изашли позиви иновационог фонда за сарадњу привреде и науке. Такође, каже ми да је мало проанализирао позив за иновационе ваучере и да је ту проблем да те програм тера да „муљаш„ како би привредник добио новац који је уложио. 80/20% је однос пара држава/привредник за улазницу где када завршиш пројекат онда ти они рефундују само 80% а ти си уплатио 120%. Ко ће да плати 40%. Узмеш од оних 80% али са фиктивном фактуром и у ствари добијеш не 800.000 него 400.000 државне помоћи јер оних других 400.000 мораш да покријеш. Не будем лењ да их позовем у 14:30х то да проверим јел истина кад оно на једином телефону са сајта нико се не јавља. Дал је могуће пуно људи нико се не јавља. Позовем Министарство иновација кад они вредни људи раде и јаве се. Кажем им шта сам доживео да нема никога да се јави на телефон у петак рано поподне, тек објављен конкурс и нема ко да ми помогне. Рекоше да ће пренети кабинету министра и ту се утешим и већ исцрпљен од убеђивања на принудни одмор.

Као неки закључак би могао да изведем да је добро ујутро попити једну чашу неосетљивости да би преживео тај дан у Србији чекајући после 26 година дуго очекивано гостовање Звезде у иностранству за коју си спреман чак и да платиш додатни харач пребогатим авио компанијама не би ли подржао вољени клуб. Наравно ако успеш да преживиш данашњи дан. Срећно и не заборави да није љубави не би свита било…

Извор: Позитивне вести