Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Будимо људи за народне кухиње на Косову и Метохији

Грачаница: NK KiMЕпархија Рашко-призренска уз подршку ЈКП Инфостан технологије и града Београда поново прикупља хуманитарну помоћ за народне кухиње на Косову и Метохији. Већ по традицији сви Београђани су почетком децембра месеца уз рачун за комуналне услуге примити и хуманитану уплатницу за помоћ народним кухињама на Косову и Метохији. Циљ акције је да се прикупе што већа средства за редовну исхрану преко 2000 људи који се хране у шест народних кухиња.

Ова акција је од изузетног значаја јер се одвија у зимским месецима када народне кухиње отежано раде због тешких временских услова које доводе до повећаног броја оброка и корисника, мањка хране и новца али и отежаног припремања и развожења хране услед кварова на дотрајалим доставним возилима.

Pekara u Prekovcu (11)У вишедеценијској изолацији, без могућности запослења и самосталног функционисања, уз сталне претње, притиске и крађе, нашем народу је веома тешко опстати и остати на своме и сачувати своје огњиште. Наша жеља и воља да опстанемо и останемо је превелика, упорност нам не мањка, али је све то узалуд без сталне помоћи и подршке наших пријатеља и  добротвора.

Овом приликом би позвали све људе који су у могућности да се прикључе акцији и буду уз нас како бисмо премостили тежак период пред нама и обезбедили бројним сиромашним породицама и појединцима са Косова и Метохије једини оброк на дан.

Прошле године је преко 11.000 београђана уплатило нешто преко 4.000.000 динара. Ове године се надамо се да ћемо и поред тешке економске ситуације у којој се наша земља годинама налази прикупити ако не исто онда бар нешто више средстава јер нам сваке године недостаје бар 9.000.000 динара за основне потребе.

Помоћ најугроженијима на Косову и Метохији се поред хуманитарних уплатница може послати и директним уплатама преко жиро рачуна број: 205-243659-06 на име „Епархија рашко-призренска“, Манастир Грачаница, 38205 Грачаница, са назнаком: „Помоћ за Народне кухиње“. Такође, помоћ се може пружити и слањем смс порука на број 1033 у мрежама Мт:с, Вип и Теленор. Слањем једне смс поруке донира се 100 динара. Посебан апел за помоћ упућујемо произвођачима и дистрибутерима хране и кућне хемије.

Неизмерно и велико хвала Вама, који ћете издвојити своје парче хлеба како би помогли нашем намученом народу на овим светим просторима, јер они су чувари нашег националног и верског идентитета и потребна им је константна подршка, како материјална, тако и морална.

Посебну захвалност дугујемо Београђанима, Граду Београду и ЈКП Инфостан технологије на досадашњој несебичној љубави и подршци.

Велико хвала!

Извор: Добротворна организација Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића