Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Моника Белучи у Србији

Београд: Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се данас са италијанском глумицом Моником Белучи, која борави у Београду као гост међународног филмског фестивала – ФЕСТ 2017.  Сусрету су присуствовали редитељ Емир Кустурица и амбасадор Италије у Београду Ђузепе Манцо.

IMG_6677

IMG_6702Премијер Вучић захвалио је Моники Белучи што је својим радом учинила много на промоцији Србије и српске културе кроз филмску уметност и пројекте које је са Кустурицом урадила у региону.

„За мене је веома важан рад са редитељима из других земаља и упознавање других култура. У овом филму, чак, глумим на српском језику и то је невероватно искуство које сам стекла у Вашој земљи“, истакла је Белучијева.

Емир Кустурица захвалио је премијеру Вучићу на личној подршци коју је пружио филму „На млечном путу“.

Премијер Вучић је истакао важност промоције Србије кроз филмску индустрију и нагласио да ће Влада Србије и убудуће радити на подстицајима за филмске пројекте, како би што више како страних, тако и домаћих филмова, имало добре услове за снимање и постпордукцију у Србији.

 

IMG_6682

IMG_6687

Током сусрета, италијански амбасадор Ђузепе Манцо уручио је режисеру Емиру Кустурици одликовање “Носилац ордена Италијанске звезде“, које додељује председник Републике Италије. У образложењу за доделу ордена се наводи да је “Кустурица повезан са културом наше земље и сматра италијански филм својим узором.

Улицама и местима у Дрвенграду дао је имена великана наше кинематографије, пре свега Фелинија, док италијански филмови увек заузимају важно место у програму његовог фестивала Кустендорф“.

Филм „На млечном путу“, у режији Емира Кустурице, у којој Моника Белучи игра главну улогу, отвориће вечерас овогодишњи ФЕСТ.

Извор: влада Републике Србије/Позитивне вести