Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Девети самит министара финансија, гувернера и директора пореских управа региона

Београд: После двогодишње паузе због пандемије, Савез економиста Србије ове године, од 29. септембра до 1. октобра, организује традиционални, девети по реду Самит министара финансија, гувернера централних банака и директора пореских управа, под називом “Финансијска и монетарна стабилност региона у условима изражених геополитичких ризика”, у хотелу “Сплендид” у Бечићима.

efb_190822_190027_220617_64315_818Самит ће на једном месту окупити кључне креаторе фискалне и монетарне политике свих земаља региона, представнике најважнијих међународних финансијских институција и водеће људе највећих банака, компанија и осигуравајућих друштава из целог региона. Овогодишње окупљање финансијске и пословне елите биће прилика за размену мишљења о перспективама региона након рецесије, изазване пандемијом, али и изазовима, са којима ће финансијски и реални сектор морати да се суоче у другој половини године, током које је инфлација у многим земљама оборила вишедеценијске рекорде и коју ће обележити рекордна поскупљења хране и енергената, као и покидани ланци снабдевања…

Самит ће бити прилика да се из прве руке од креатора фискалне и монетарне политике земаља региона чује како ће реаговати како би се ублажиле негативне последица ових неповољних глобалних кретања, какве се мере планирају за убрзање привредног раста, на којим се претпоставкама планирају буџети за 2023, те како планирају да очувају монетарну и стабилност јавних финансија.

Извор: СЕС