Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Културно богатство на леду из Русије

Београд: Спектакуларни Балет на леду са представом „Крцко Орашчић“, у извођењу Руског државног балета из Санкт Петербурга изведен је већ по традицији у препуној дворани Сава Центра

DSC_1180 manjaDSC_1165 manjaЕкипа позитивних вести је и ове године, љубазнишћу организатора спектакла Теам Систем Мјузик-а, уживала и отишла са утиском да Београд и Србија ретко имају прилику да оживају у овако богатом и свеобухватном културном догађају. Није се знало дал је било боље врхунско клизање, балет, костими, сцена или музика. Ствано за сваку похвалу и препоруку.

Од интересатних детаља за овај културни догађај издвојили би да у представи учествују врхунски клизачи победници Олимписјких и других светских такмичења.

На челу балета се налази уметнчки директор Константин Расадин, који је руски заслужни уметник и бивши солиста чувеног и светски познатог Марински балета, као и школски друг DSC_1145 manjaРудолфа Нуриева. Он је учествовао у представама заједно са Михаилом Баришњиковим и DSC_1112 manjaНаталијом Макаровом.

У Балету на леду су у различитим периодима учествовали вишеструки светски и европски прваци у уметничком клизању, као и олимпијски шампиони Људмила Белоусова, Олег Протопопов, Алексеј Уланов, Људмила Смирнова… Око 20 плесача имају титуле Мајстора спорта Русије због својих победа на свим руским и међународним такмичењима у уметничком клизању.

Од 1995. године, Балет на леду из Санкт Петербурга је извођен на многобројним сценама оперских позоришта. Ово је први пут у свету да се прави класични балет, у класичним балетским костимима, изводи на клизалишту које се поставља на самој сцени позоришта и опера.

У последњих пет година ова продукција је успешно изведена на најбољим сценама у Србији, САД, Канади, Холандији, Немачкој, Кини, Шпанији, Кореји, Тајвану, Грчкој, Португалу, Ирској, Финској, Естонији, Бугарској, Румунији, Аустрији, Швајцарској.

DSC_1174 manja

DSC_1119 manja

DSC_1134 manja

Фото:Позитивне вести

Извор:Team System Music