Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Прослава празника иконе Тројеручице на Косову и Метохији

Звечан: Српска Православна Црква 25.јула слави празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице. Тим поводом у Манастиру Девина Вода крај Звечана, који је Њеној икони посвећен и који тог дана слави Славу, служена је Архијерејска Литургија од стране Епископа рашко призренског Теодосија коме су прислуживали протосинђел Фотије игуман Манастира Девина Вода, игуман Манастира Бањске протосинђела Данило,игуман Дубоки Поток протосинђел Ромило,протосинђел Андреј Дечанац, заменик ректора Призренске Богословије и бројног свештенства. Литургији су присустовали и председник привременог органа Општине Звечан г. Иван Тодосијевић и око 100-150 верника из целе Србије. На Литургији је певао хор Бранислав Нушић из Косовске Митровице.slava kolaci

 “Пресвета Богородица Тројеручица је посредница нашег спасења. Она посредује код сина свог а њене молитве су велике пред Господом. Нарочито се моли за нас грешне и тврдокорне који се не кајемо за оно што чинимо. Али њено милостиво срце нас гледа и она нам помаже кад год је то потребно“, казао је Епископ рашко-призренски Теодосије.

Након Литургије,Литије и освећења воде и славских колача уприличен је културни програм на коме су уз хор учествовали и песници из Књижевног друштва Косова и Метохије.Подељене су и награде „Григорије Божовић„ за најбоље песничко остварење за 2015 и 2016.годину.

Након уметничког програма уследила је славска трпеза.

Манастир Девине Воде је сазидан 2009. године на месту познатом по свом истоименом чудотворном извору а који је нажалост после више година прошле године пресушио услед радова на новом водоводу.

crkva i narodIkonaВелика утеха и заштита народу је копија чудотворне Иконе Тројеручице која је као благослоив дошла пре неколико година из Манастира Хиландара.
Манастир нема својих прихода тако да је свака помоћ добродошла.
Дођите и већ сте пуно помогли!

Извор:Позитивне вести