Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Светлост са ФЕСТ-а

Београд: Отврање и затварање ФЕСТ-а су донели мало светлости а пуно љубави у душе гледалаца након неколико депресивних а награђиваних филмова (Џеки и Реквијем за госпоју Ј.). У питању су филмови На млечном путу, Емира Кустурице и Тишина, Мартина Скорсезеа.

FEst svetslot na kraju 5 3 2017

У филму На млечном путу се говори о љубави двоје људи која је настављена у вечности када главна глумица коју игра Моника Белучи трагично страда у рату у Босни и Херцеговини и због чега главни глумац Коста, кога тумачи Емир (Сава) Кустурица, постаје монах.

Филм који је вечерас затворио ФЕСТ је опет прожет љубављу према Богу и ближњима који су ту своју љубав потврдили мучеништвом за Господа Исуса Христа који је био у њиховим срцима.

У питању су јапански мученици који су пострадали током 17 века од стране својих јапанских FEst svetslot 2 5 3 2017сународника који су Хришћанство сматрали опасношћу. Највећи број њих (преко 300.000) је мученички пострадао јер није хтео да се одрекне вере а неки су нажалост отпали и одрекли се Христа да би остали у животу.

Но на крају филма они који су се јавно одрекли у срцу су остали Хришћани и умрли су у Тишини у молитви срцем као православни исихасти.

Наше топле препоруке за ова два филма која дубински испитују сваког човека ко је и шта и која је величина бити човек и следити пут Истине.

На крају би се захвалили организатору ФЕСТ-а, CEBEF-у који нам је омогућио учешће и извештавање са 45 фестивала.

Извор:Позитивне вести