Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Хуманост уместо скупих дочека Нове Године

Ниш:Регионални центар „Мобинг Ниш“ позвао је Нишлије да на сајту петиције 24. цом потпишу петицији „Подари живот- нећемо новогодишњи концерт“.

Lecenje umesto proslava 19 12 2016

– Сви који сматрају да је живот болесне деце вреднији од лажног сјаја једне новогодишње ноћи, за коју је из градског буџета Ниша опредељено пет милиона динара треба да потпишу ову петицију. Знамо да већина Нишлија подржава ову акцију, али се плаше да се њихово име нађе јавно написано, да се не би замерили владајућим структурама. Ионако ћемо 1. јануара 2017.год. живети исто тако тешко као и до сада, ако не и горе. Није нам потребан концерт на централном градском тргу за Нову годину, да би барем на тренутак улепшали своју свакодневницу – наводе из „Мобинг центар“.
Они су у отвореном писму поручили градоначелника Ниша Дарку Булатовићу да је боље да се пет милиона дају за лечење болесне деце.

– Није време за славља и концерте, док постоје млади животи које треба спасити и који то од нас очекују. Наша је обавеза да та очекивања испунимо. Знамо да и Вама срце заигра када родитељи болесне деце, наших малих суграђана, траже помоћ од хуманих људи да би спасили своју децу. Да ли би сте могли да се у новогодишњој ноћи веселите уз трубаче, певаче и уз играчице, а да знате да се недостатка пара за лечење млади животи гасе – упутили су питање градоначелнику.

Они предлажу да се средства дају за лечење двоипогодишњег Нишлије Стефана Миладиновића, који је оболео од тумора меких ткива.

„Бијело дугме“ за дочек у Нишу, а милион динара за „НУРДОР“

Нишлије ће за дочек Нове године дефинитивно забављати „Бјело дугме“, док ће милион динара отићи у хуманитарне сврхе.

– Клуб привредника Ниша и њихови пријатељи довели су „Бијело дугме“, али су истовремено обезбедили и донацију од милион динара за НУРДОР – каже наш извор.

На Тргу ће 31. децембра наступити Ален Исламовиц, Младен Војициц Тифа и Горан Бреговиц.

Овој сјајној хуманој иницијативи су се прикључили и Нови Пазар, Чачак и Суботица

Портал Позитвне вести се придружује овој одличној иницијативи

Извор:Блиц