Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Милошева лекција из хуманости

Београд:Мали људи великог срца држе нам лекцију из хуманости. Један новобеоградски основац одрекао се награде, да би помогао непознатом болесном вршњаку.

Miloseva leksija iz humanosti 18 12 2016

Милош је за успех у школи награђен таблет рачунаром. Захвалан је на поклону, али, пре свега, хуман.

„Замолио бих вас да овај таблет добије неки другар, који је корисник Ваше фондације, а који се бори за највећу награду. За нормалан зивот и здравље“, написао је Милош у писму.

„У породици се прича од вртића, још од малих ногу учимо да треба да помажемо. Имамо прилику да сваки дан то видимо на ТВ-у или у новинама, како су многи људи помогли несебично другим људима“, навео је Милош Радисављевић.

Иако је Општина Нови Београд још у марту наградила 843 најбоља основца, Милошево писмо сад привлачи пажњу. Ипак, није касно да се дечакова жеља испуни.

„Писмо је од почетка априла, тада су биле такве околности, неки избори, и нисам желео да то неко погрешно протумачи и онда сам се сетио пре неки дан и пробао да га нађем. Онда сам га објавио јер мислим да други људи треба да виде каква деца, већ и момци, постоје“, рекао је председник Општине Нови Београд Александар Шапић.

Милоша је на хуман гест, каже, мотивисала и Шапићева одлука да своје медаље, освојене са ватерполо репрезентацијом, поклони у хуманитарне сврхе. Има још жеља.

„Да следимо добре примере, то би била моја жеља новогодишња!“, навео је Милош.

Овој жељи додајемо и ону с краја Милошевог писма – да сви буду победници и да имају нормално детињство.