Јавите нам! Желите нешто лепо и добро са свима да поделите?

Крсмановићи добили пластеник!

04. 06. 2015, Обреновац

Пластеник са засадом парадајза и паприке почетком јуна (Фото: СЗС)

Пластеник са засадом парадајза и паприке почетком јуна (Фото: СЗС)

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ спровела је још један у низу великих пројеката помоћи економског осамостаљивања вишедетних породица у Србији, превасходно захваљујући пристиглим донацијама од чланова и пријатеља организације СРБИ ЗА СРБЕ из НЕМАЧКЕ. Чланови организације су у среду 3. јуна посетили деветочлану породицу Крсмановић из села Забрежје недалеко од Обреновца који су добили вредну донацију у виду пластеника (димензија 30м х 8м) са комплетним системом за наводњавање (уз избушени бунар на имању), семенском робом (парадајз) и комплетним пратећим елементима неопходним за професионални узгој поврћа. Укупна вредност овог пројекта је 719.797 дин.

У склопу пројекта поствљања пластеника избушен је и бунар на дубини од 13 метара где је пронађена квалитетна вода која ће служити за наводњавање пластеника као и за потребе читавог домаћинства ове велике породице.

У пластенику је засађено 520 струкова парадајза добијених из манастира Фенек и то различитих сорти: жути, Хиландарски, јабучар, црни, црвени и жути чери као и 180 струкова паприке. Комплетан засад је органске производње, што ће свакако подићи тржишну цену производа из пластеника. Очекивани приноси су око 5 тона парадајза.

Горан и Тања имају седморо деце: Теодора (13), Стефан (10), Ђорђе (8), Јован (5), Филип (3), Андреј (2) и Анастасија (1), а у скорије време би требало да приме још једно дете на хранитељство. Пример ове велике српске породице је за свако поштовање и дивљење, а родитељска љубав и пожртвовање Горана и Тање да служи будућим младим родитељима за пример.

 Извор: СЗС

Цела вест:

 http://www.srbizasrbe.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2908&Itemid=73